Rozenkransen

De rozenkrans is een reeks katholieke gebeden, ook wel paternoster genoemd. Het is verdeeld in vier geheimen: de blijde, de droevige, de glorievolle en de geheimen van het Licht.

ROZENKRANS

De term rozenkrans, of gebedskralen, staat ook voor het koord van kralen dat wordt gebruikt om de gebeden te tellen.

Bij Lumada bieden wij elegante, vrolijke en kleurrijke rozenkransen van kunststof, hout of glas. Ieder kan een rozenkrans vinden die hem of haar het beste bevalt en die deze prachtige en diepzinnige gebeden meer diepgang geeft. Rozenkransen zijn tijdloos en hebben een grote persoonlijke betekenis voor ieder die met God verbonden wil zijn.

Rozenkransen bij sacramenten

Rozenkransen zijn ook geschikt als geschenk: voor sacramenten, geboorten, verjaardagen, katholieke feestdagen, voor goed afgesloten godsdienstonderwijsjaar. Kinderen zullen dol zijn op de heldere kleuren en mooie patronen.

ONZE PRODUCTEN

GLAZEN ROZENKRANSEN

PLASTIC ROZENKRANSEN

HOUTEN ROZENKRANSEN

Een rozenkrans is te vergelijken met een halsketting. Het bestaat uit afzonderlijke kralen gerangschikt in een structuur die typisch is voor een rozenkrans en heeft vijf groepen van tien kralen (een decennium), met een extra kraal tussen elk decennium. Daarnaast heeft de rozenkrans een gedeelte met vier kralen dat wordt beschouwd als de inleiding van de rozenkrans.

De oorsprong van de reeks gebeden gaat terug tot de 12e eeuw en is gebaseerd op 150 psalmen uit de Bijbel, die monniken elke dag moesten lezen. De rozenkrans kreeg zijn definitieve vorm in de 16e eeuw. Elk deel van de rozenkrans eindigt met het gebed: "O mijn Jezus, vergeef ons onze zonden, red ons van het vuur van de hel en leid alle zielen naar de hemel, vooral hen die Uw barmhartigheid het meest nodig hebben."

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Hier kunt u instellen welke cookies moeten worden gedownload.


  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services