Rožni venci

Rožni venec je čudovita katoliška molitev, ki ji pravijo Marijina pot. Sestavljena je iz štirih delov: veseli, svetli, žalostni in častitljivi del.

ROŽNI VENEC - ROŽENKRANC

Rožni venec oziroma roženkranc ali molek pa rečemo tudi vencu jagod na vrvici, ki se uporablja pri molitvi.

V Lumadi imamo na voljo elegantne, igrive in pisane rožne vence iz plastike, lesa in stekla. Vsak lahko najde takšnega, ki mu je najbolj všeč in si še polepša to čudovito in globoko molitev. Rožni venci so brezčasni in imajo velik notranji pomen za vsakega posameznika, ki je rad povezan z Bogom.

Rožni venci ob zakramentih

NAŠA PONUDBA

Rožni venci so primerni tudi za darila: za zakremente, rojstvo, rojstne dneve, katoliške praznike, za zaključeno leto pri verouku. Otroci bodo navdušeni nad živimi barvami in lepimi vzorci.

STEKLENI ROŽNI VENCI

PLASTIČNI ROŽNI VENCI

LESENI ROŽNI VENCI

Rožni venec je venec jagod na vrvici, ki se uporablja pri molitvi. Najpogosteje ima rožni venec štiri debelejše jagode in petdeset drobnejših. Tam, kjer se rožni venec sklene, je ponavadi spet s svetinjico.

Molitev se je začela oblikovati 12. stoletju, njena podlaga je 150 psalmov iz Svetega pisma, ki so jih morali menihi prebrati vsak dan. Končno obliko je dobil v 16. stoletju. Vsak del Rožnega venca se konča z molitvijo: "O Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja, privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja."

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Scroll to Top