Urnas

Izbira prave žare je izjemno pomembna, saj gre za zadnjo pokojnikovo obleko. Večina svojcev veliko časa posveti izbiri popolne žare, saj je to eden od načinov, da mu izkažemo ljubezen in spoštovanje.

KOVINSKE IN LESENE ŽARE

V Lumadi imamo na voljo kovinske in lesene žare s prekrasnimi ličnimi motivi, v katerih boste z mirno vestjo ljubljene osebe poslali na zadnjo pot na zemlji.

Vse žare so obdelane ročno z veliko mero okusa in osredotočenosti na detajle.

KOVINSKE ŽARE

Kovinske žare so ročno pobarvane ter prevlečene z visokokakovostnim lakom. Številne vključujejo eleganten podstavek, ki jim zagotovi unikaten izgled ter dodatno stabilnost.

Na voljo imamo več kot 20 kovinskih žar različnih barv in oblik, vse pa lahko krasijo motivi iz medenine. Izbirate lahko med različnimi barvami kovinskih žar:bela, bronasta, barva niklja, črna, modra, prašno zlata, rdeča, sivo-bakrena, srebrna, rjava, kovinska in zelena.

Kako izbrati popolno barvo žare?

Če imate težave z izbiro barve, si lahko pomagate s tremi vprašanji:

1. Katera barva odraža pokojnikovo osebnost?

Izbira barve, ki jo povezujemo s pokojniki, svojcem pogosto prinaša občutek udobja in miru. Je imela ljubljena osebe rada jesen in umirjene barve? Izberite prašno zlato, rjavo ali bronasto žaro. Je bila vedno dobre volje in energična? Potem so najboljša izbira rdeča, modra in zelena barva.

2. Kakšne občutke vam prebudijo spomini na pokojno osebo?
Dejstvo je, da barve v nas prebudijo različna čustva, zato si lahko tudi na ta način pomagamo pri izbiri žare.

Barve kot so bela in kovinska, praviloma izražajo občutek miru, nedolžnosti in nežnosti, tople barve, kot so rdeča, bakrena in zlata pa lahko povzročijo občutek udobja in topline. Hladnejše barve, kot sta modra in zelena, pogosto lahko ustvarijo občutek vedrine in radosti.

3. Kakšen je bil pokojnikov stil?

Pomislite na njegovo stanovanje, stil oblačenja in kakšna umetnost mu je bila všeč. Hitro boste ugotovili, če so zanj primerne klasična črna, tople barve ali pa bolj izrazite energične barve.

Prekrasni lični motivi

Motivi na žaru poskrbijo za globoko sporočilo. Izberite takšnega, ki bo povezan s pokojnikovo osebnostjo, hobiji ali verskim prepričanjem.

Med najbolj priljubljenimi so motivi različnih rož, križev, listov, rok, sklenjenih v molitev, lovca, rib in tihožitja.

Zagotavljamo zadovoljstvo in občutek miru, saj lahko izberete točno tisto, kar bi si pokojnik želel. 

LESENE ŽARE

Lesene žare so izvrstna izbira za vse, ki so bili radi povezani z naravo. Obdajo nas z občutkom topline, domačnosti in spokojnosti. V Lumadi vam nudimo žare iz bukovega in orehovega lesa.

Zalepljene so z ekološkim lepilom, za premaz pa so uporabljenale naravna olja.

Primerne so za pokop neposredno v zemljo, saj z leti les strohni in premeša s prstjo. Lahko pa jo vstavite tudi žarno nišo. So odlična izbira za ekološko ozaveščene ljudi.

Različne velikosti, oblike in motivi

Na voljo so orehove žare za ljubitelje nekoliko temnejših toplih barv, bukove pa so nekoliko svetlejše.

Nekatere lesene žare krasijo motivi rož in križev.

Izbira lesene žare je vedno odlična

Ljudje se vedno bolj zavedamo, kako dragoceni so dotiki narave. Razumemo, kak je povezanost z naravno nekaj najlepšega, kar lahko doživimo. Les v nas prebudi občutek varnosti in domačnosti, zato je lepo, če se v njegovem objemu tudi poslovimo.

Tako lesene kot kovinske žare so na voljo v različnih dimenzijah.

Pri izbiri ne pozabite na želje pokojnika glede njegove zadnje poti tukaj na zemlji.

Žare za hišne ljubljenčke

Vedno več ljudi se odloči, da bodo svoje hišne ljubljenčke upelelili in jih pokopali. Številni lastniki žare obdržijo kar doma. Pri nassi lahko izberete tudi manjše žare, primerne za štirinožce.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Privacy settings

Here you can set which cookies should be downloaded.


  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services