Rosários

Rožni venec je čudovita katoliška molitev, ki ji pravijo Marijina pot. Sestavljena je iz štirih delov: veseli, svetli, žalostni in častitljivi del.

ROŽNI VENEC - ROŽENKRANC

Rožni venec oziroma roženkranc ali molek pa rečemo tudi vencu jagod na vrvici, ki se uporablja pri molitvi.

V Lumadi imamo na voljo elegantne, igrive in pisane rožne vence vence iz plastike, lesa in stekla. Vsak lahko najde takšnega, ki mu je najbolj všeč in si še polepša to čudovito in globoko molitev. Rožni venci so brezčasni in imajo velik notranji pomen za vsakega posameznika, ki je rad povezan z Bogom.

Rožni venci ob zakramentih

Rožni venci so primerni tudi za darila: za zakremente, rojstvo, rojstne dneve, katoliške praznike, za zaključjeno leto pri verouku. Otroci bodo navdušeni nad živimi barvami in lepimi vzorci.

NAŠA PONUDBA

STEKLENI ROŽNI VENCI

PLASTIČNI ROŽNI VENCI

LESENI ROŽNI VENCI

Rožni venec je neke vrste verižica. Sestavljajo jo posamezne jagode, ki so razporejene po strukturi rožnega venca, ki vključuje petkrat po deset jagod, v presledkih med desetkami pa je ena jagoda. Na verigi je še en del, kjer so štiri jagode, kar je uvodni del rožnega venca.

Molitev se je začela oblikovati 12. stoletju, njena podlaga je 150 psalmov iz Svetega pisma, ki so jih morali menihi prebrati vsak dan. Končno obliko je dobil v 16. stoletju. Vsak del Rožnega venca se konča z molitvijo: "O Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja, privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja."

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Privacy settings

Here you can set which cookies should be downloaded.


  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services